http://www.dunantulinaplo.hu/index.php?apps=cikk&d=2007-11-24&r=1&c=643820

Szép és tanulságos történet ez felebarátaim. Tökéletesen kiviláglik belőle az a nézőpont, amelyből a köztisztviselő--tisztelet a kivételnek--szemléli a közalkalmazottat. Csupán kiváltságos rétegüket is érintő megszorítások idején hallhatóak részükről olyasféle szirénhangok, melyek az egy kasztba tartozást hangsúlyozzák. Rendes időben egyébként a közalkalmazott a hivatalviselő szempontjából csupán különféle kellemetlenségeket okozó vagyontárgy, mely a szanáláson kívül más sorsot nem érdemel. Még kevésbé szívderítő a tapasztalat, hogy a társadalom egy része a régi római felfogást tovább örökítve beszélő szerszámnak tekinti a közalkalmazotti réteget. 

Más. A tervezett öszzevonás szakmailag csupán a városi és a megyei könyvtárak egyesüléséig helyeselhető. Az egyetemi szinttel való egybeolvadás példátlan káoszhoz vezethet, mert nem szerencsés egy közművelődési könyvtárat egy más feladatkörű könyvtárral egybevonnni. 

 

Szerző: Dave788  2007.11.26. 15:11 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://pecshistory.blog.hu/api/trackback/id/tr82242422

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása